Mario Kart, Mario Kart 8 Deluxe, Mario, Luigi,

Mario Kart 8 Deluxe is nog altijd immens populair. Dankzij de verschillende DLC’s blijft het spel ons uitdagen, ook al bestaat de game al zo’n zes jaar. Nintendo kondigde recent nog aan dat de 4e wave van de Mario Kart 8 Deluxe Booster Course Pass in de lente van 2023 zal verschijnen. De aankondiging van deze DLC is het perfecte moment om jouw rij skills bij te schaven. Hier zijn 10 tips om de snelste te worden in Mario Kart 8 Deluxe.

Kies het juiste karakter en voertuig

Met 42 karakters en een bijna ontelbare kart-configuraties is het kiezen van de ‘perfecte configuratie’ geen simpele taak. Het kiezen van een goed karakter-voertuig combinatie kan wel veel verschil maken voor specifiek parcours en voertuigklasse. Je kan gebruikmaken van volgende gids voor het samenstellen van jouw karakter-voertuig combinatie.

Start de Race met een ‘Rocket Start’

Dit is de eerste tip die je kan terugvinden in de “rijtechnieken” van Mario Kart 8 Deluxe. Om van de startlijn te vertrekken met een Rocket Start moet je de A-toets ingedrukt houden op het moment dat je het cijfer “2” ziet verschijnen. Deze timing is cruciaal, als je de toets te lang indrukt zal je motor stilvallen en verlies je kostbare tijd.

Word een pro in driften

Driften is één van de fundamenten om betere tijden te krijgen in Mario Kart. De meesten hebben de basistechniek van driften onder de knie, maar om de snelste te worden moet je de geavanceerde drifttechnieken leren beheersen. Driften zorgt er niet alleen voor dat je sneller bochten kunt nemen, het levert jou ook een snelheid boost op. Bayesic heeft een uitgebreide video uitgebracht over hoe je de juiste technieken kan leren beheersen.

Alles dat je moet weten over driften in Mario Kart 8 Deluxe.

Jump for joy… euh, boost

Door de R-button in te drukken net voor je een sprong maakt van een ramp doe je een trucje in de lucht. Wanneer je je sprong succesvol maakt, krijg je een korte speed boost. Er zijn verschillende objecten die jou de kans geven om deze stunts uit te voeren. Naast elke ramp of rand van een kaart kan je ook gebruikmaken van boomwortels, gevallen pilaren, …

Vind de shortcuts

De meeste circuits hebben shortcuts, deze kunnen je helpen bij het inhalen van je tegenstanders of het verkorten van je rondetijd. Rij rond in singleplayer om deze shortcuts te vinden. Veel van deze shortcuts liggen in ruw terrein, zorg dus zeker dat je een speedbooster kan gebruiken.

Maak slim gebruik van jouw power-ups

Power-ups kunnen heel beslissend zijn in een race. Er zijn veel verschillende power ups, elk met hun eigen unieke kracht. Hier is een korte lijst hoe je beter gebruik kunt maken van je power-ups.

  • Schiet projectielen naar je vijanden terwijl ze boven een afgrond vliegen. Wanneer jouw projectiel je vijand uitschakelt tijdens zijn vlucht zal hij heel wat tijd verliezen. Lakitu zal je vijand respawnen en de speler zal een veel langere animatie dan normaal krijgen.
  • Spaar de ‘Super Horn’ power ups op. We weten allemaal hoe hatelijk het is om geraakt te worden door een Spiny Shell (en zo bijvoorbeeld onze eerste plaats te verliezen). De ‘Super Horn’ heeft de vaardigheid om dichtbij zijnde voertuigen en items de lucht in te laten vliegen, inclusief de Spiny Shell. Zo kan de Super Horn ons veilig houden van elk aanvalsitem in het spel.
  • Gebruik aanvalsitems voor jouw verdediging. Door een banaan achter je kart te houden of achter je te smijten of door schalen achter jou te houden of te schieten kan je aanvallen blokkeren die van achter jou komen.

Bekijk zeker het artikel van nintendolife om de volledige lijst met items en hun gebruik te bekijken.

Spaar munten

Je wist waarschijnlijk al dat je munten kan verzamelen tijdens een race. Dit kan door over de munten te rijden die over het circuit verspreid liggen of door ze te verzamelen als item. Elke munt die je verzamelt zal je algemene snelheid doen verhogen tot je de limiet van 10 munten bereikt. Je krijgt ook een kleine tijdelijke snelheid boost nadat je een munt opraapt, zelf wanneer je de limiet van 10 munten hebt bereikt. Hiernaast zorgen ze er ook voor dat je karts en onderdelen vrijspeelt.

Maak gebruik van de Spin Turbo in antizwaartekracht-zones

Er zijn meerdere antizwaartekracht zones op verschillende circuits in Mario Kart 8 Deluxe. Wanneer je met een tegenstander botst in deze zones krijg je beiden een snelheid boost. Je kan ook botsen tegen de neon-blauwe getinte objecten voor een snelheid boost.

Maak gebruik van andere spelers hun slipstream

Net zoals bij echte races kan je gebruik maken van slipstream om snelheid op te bouwen. Als je voor een bepaalde tijd in het spoor rijdt van een tegenstander zal je een snelheid boost krijgen die gelijkaardig is aan een mini turbo. Er verschijnen blauwe lijnen rond jouw karakter om de slipstream te visualiseren.

Blijven oefenen

Net zoals met alles, hoe meer je oefent hoe beter je wordt. Onderzoek hoe je betere tijden kan neerzetten en probeer het uit tijdens een race. Je kan ook ghosts downloaden van een sterk presterende speler in de Time Trial. Gebruik deze techniek om te bekijken welke kart en karakter de speler gebruikt en om te zien hoe hij/zij rondrijdt op het circuit. Je kan ‘View Ghost’ gebruiken om hun shortcuts en technieken te bekijken.

Door gebruik te maken van deze 10 tips in jouw gameplay word je zeker en vast een betere Mario Kart 8 Deluxe speler. Vergeet zeker ook niet te genieten van het spel, niet alles hoeft een competitie te zijn. Laat me ook in de reacties weten wie jouw favoriete MK8 Deluxe karakter is!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *