Er is geen twijfel mogelijk dat de Super Mario Bros. Movie een grote hit zal zijn dit jaar. We spraken al over de aanhoudende populariteit van Mario en hoe de Italiaanse loodgieter ons al decennia lang boeit. Illumination en Nintendo blijven ons verwennen met posters, teaser trailers, etc. van de animatiefilm.

Eén van de laatste teasers is de Super Mario Bros. Plumbing reclamespot die tijdens de Super Bowl werd afgespeeld. De reclamespot is gevuld met nostalgie en leuke easter eggs. Hier is een lijst met alle easter eggs die we hebben gevonden.

De Plumber Rap

Aan het einde van de jaren 80 hadden de Mario-broers hun eigen tv-show ‘Super Mario Brothers Super Show’. De openingssequentie noemt de ‘Plumber Rap’. Een heel deel van de tekst is gebruikt in de nieuwe reclamespot van de Super Bowl. Je kan de old-school ‘Plumber Rap’ uit de originele serie bekijken in onderstaande video.

1889th Street

Op de kaart in de video kunnen we ‘1889th street’ zien. Het is een Easter egg die verwijst naar het Japanse video game bedrijf. Nintendo werd opgericht in 1889 als ‘Nintendo Karuta’ and produceerde in de beginjaren handgemaakte Hanafuda-speelkaarten.

De Super Mario Bros. Plumbing dispatch

In de video staat een nummer dat je effectief kan bellen en sms’en. Onze Amerikaanse vrienden kunnen bellen naar ‘929-55-Mario’ of ‘929-55-2745’ en horen dan een spraakbericht van Luigi. Je kan het volledige spraakbericht beluisteren in onderstaande video.

Je kan ook sms’en sturen naar het nummer, wanneer je dat doet krijg je een link waarin je je gegevens moet ingeven. Wanneer je verder ingaat op de berichten krijg je ook andere sms’en als antwoord terug.

De smbplumbing-website

Je kan ook de smbplumbing-website bezoeken die gevuld is met Easter eggs. Je vindt onder andere een nieuwe poster verstopt in de riolen, er zit een heel soundboard verstopt in de website en een deel van de website dat hopelijk in de toekomst nog geüpdatet wordt. Hier is de hele lijst van Easter eggs die wij vonden.

Op de moersleutel in de navigatie klikken

Wanneer je op de moersleutel klikt bovenaan in de navigatie wordt de opstartmelodie van de GameCube afgespeeld.

Op het certified Super-icoon klikken

Wanneer je op het ‘Certified Super!’-icoontje klikt, speelt er een power-up geluid.

Op het As Seen On Tv-icoon klikken

Door op het ‘As seen on Tv’-icoon te klikken, speelt het startgeluid van de Mario kart races.

Op het riooldeksel klikken

Wanneer je met je muis over het riooldeksel gaat, zie je dat deze open gaat. Als je dan ook op het deksel klikt word je naar een cloudfront link geleid waar je een nieuwe poster kan bezichtigen. Op de poster zien we Bowser en Kamek het Koopa Troopa leger groeten.

Bowser en Kamek groeten het Koopa Troopa leger in de nieuwe Super Mario Bros Movie poster

Op het 24/7 Emergency Services!-icoon klikken

Door op het ’24/7 Emergency Services!’-icoon te klikken, speelt er een geluid dat heel fel lijkt op het geluidseffect van een sprong, alleen wordt het einde raar vervormd.

Op de gebroken afbeelding klikken

Door op de gebroken afbeelding in de testimonials te klikken, worden we omgeleid naar een 404-pagina. Hier kan je drie warp pipes zien, wanneer je op elke pijp klikt hoor je een uniek geluid. Maar er is meer; Door op de juiste volgorde de pijpen aan te klikken speelt een instrumentele versie van het Super Mario Bros. themalied. De juiste volgorde bekom je door eerst op de 2e pijp te klikken, daarna op de 3e pijp te klikken en als laatste klik je op de eerste pijp.

Op het Apply Now-icoon klikken

Door op het ‘Apply now!’-icoon te klikken worden we doorgestuurd naar een pagina waar de boodschap ‘coming soon’ staat. We krijgen ook het bericht te lezen dat ze nog altijd werken aan hun sollicitatieproces en dat we binnenkort eens moeten terug komen kijken. Iets wat we zeker in het oog moeten houden voor in de toekomst dus!

Dit zijn alle Easter eggs die wij hebben gespot in de video en op de website. Wat vond jij van de Easter eggs? Vond jij toevallig nog enkele andere terug? Laat het ons weten in de reacties!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *